Egy percre sem feledkezünk meg arról, hogy noha a számítógépeken programkódok futnak, azokat mégiscsak emberek hozták létre és működtetik, és emberek használják.

A Virgo öntanuló szervezet. Egész csapata folyamatosan képzi magát, szorosan követi a legújabb műszaki megoldásokat, best practice-okat. Folyamatosan optimalizáljuk a tevékenységünket, amelyben a legképzettebb tanácsadók segítenek.

Agilisnak nevezzük azt a megközelítést, azt a hozzáállást, azt a szoftverfejlesztési keretrendszert, amely sallangmentes (szikár), gyors és gyakorlatias. Nem csodafegyver, de azzal, hogy csapatodból a legtöbbet hozza ki, drámaian megnöveli a siker esélyét.

Agilis megközelítésben az ügyfelek projektjei nem egyszerűen elkészülnek határidőre, a tervezett költségkereteken belül, de az ügyfelek elégedetten használják majd a nekik kifejlesztett szoftvert, és örömmel vesznek részt a fejlesztés folyamatban a csapat tevékeny résztvevőjeként.

“Halálra van ítélve az a projekt, amelynél mindenki úgy gondolja, hogy egyetértenek, holott valójában mindenkinek eltér az elképzelése.

Az agilis szoftver-fejlesztési módszertan minden olyan szereplőt bevon a fejlesztési folyamatba, aki tevőlegesen részt tud venni a projekt eredményes kivitelezésében.

A szoftverfejlesztő csapat kellő felhatalmazással bír ahhoz, hogy a termék szempontjából meghatározó döntéseket meghozza.”

Agilis hozzáállással nem alakulhat ki zűrzavar: csakis úgy indítunk el egy projektet, hogy minden résztvevő számára letisztáztuk, miről is szól az valójában. A fejlesztési munkák megkezdése előtt elkészül a Product Vision – ez a készítendő termék „alkotmánya”, amely pontosan leírja, hogy milyen célra, milyen célcsoportnak, milyen elvárásoknak megfelelően kell elkészíteni a terméket. Ehhez a Product Visionhoz aztán viták, nehézségek esetén mindig vissza lehet nyúlni.